Re: Problemy z szarpiącą skrzynią biegów przy 103 tys.
Mój TRDSE z 2007 roku szarpie przy nieco ponad 103 tys. km.
Miałem płukanie skrzyni biegów u dealera przy 98 tys. km i wszystko było w porządku.
Miałem również łożysko przedniego koła po stronie kierowcy, które się zepsuło, 1" luzu w górę i w dół w przednim kole, gdy było na podnośniku, prawa strona była w porządku.
Technik Toyoty powiedział, że to bardzo "GM" i bardzo rzadkie.
Myślę, że FJ z przebiegiem 100 tys.+ km jest rzadki, a nie problem.
Zamierzam oddać go w tym tygodniu do skrzyni biegów i zobaczyć, co ma do powiedzenia przedstawiciel regionu Toyoty na temat % $ który będę musiał zapłacić.
Ciąg dalszy nastąpi.
Czy ktoś wie, czy skrzynia biegów została zmodernizowana od 2007 roku, czy jest to ten sam numer części..........gm
AKTUALIZACJA:
Zabrałem FJ do serwisu i zostawiłem go tam na tydzień.
Jeździli nim dwa razy i nie mogli tego powtórzyć, w piątek po południu wpadłem i zabrałem brygadzistę na przejażdżkę i co się okazało; po 2 milach rozgrzewki szarpanie powróciło. Pomiędzy 24 a 30 mil na godzinę przy lekkim przyspieszaniu, niektóre były bardzo zdrowe. Prawdopodobnie zrobiłem kilkanaście w pętli 5 mil.
Zostawiłem go ponownie, podłączą go i "odczytają szarpanie", poprosiłem ich o skontaktowanie się z przedstawicielem regionu Toyoty w celu uzyskania pomocy, ponieważ miałem gwarancję na układ napędowy na 100 tys. km i zidentyfikowałem problem przy 98 tys. km, kiedy zmieniliśmy płyn.
Ciąg dalszy nastąpi...................gm
Reszta historii:
Po tym, jak pokazałem dealerowi szarpanie, byli w stanie podłączyć i nagrać je. Potwierdzili, że stan ten nie był spowodowany niskim poziomem płynu.
Wskazali, że potrzebna jest nowa skrzynia biegów. 3800 $.
SM zadzwonił do Toyoty na moją prośbę i przedstawił moją sprawę.
Tym przypadkiem jest:
Brak nadużyć
Konserwacja dealera Toyoty od nowości
Przebieg autostradowy
Od 1990 roku posiadam 8 Landcruiserów, Highlandera, Lexusa ls 400 i FJ.
Nadal posiadam LC z 1990 roku, LC z 1996 roku i Hignlandera z 2008 roku.
Wynik: Przedstawiciel regionu Toyoty dał mi 1000 $ zniżki na naprawę za 3800 $.
Zadzwoniłem do Corporate i odmówili zrobienia czegokolwiek więcej.
Poinformowałem ich, że kupiłem moją ostatnią nową Toyotę, po zakupie Toyot o wartości około 400 000 $.
SM spróbuje załatwić transakcję za pośrednictwem swoich kontaktów, ale nie mam nadziei, że zrobią cokolwiek więcej.
Jestem bardzo zasmucony podejściem do klienta firmy, która, jak myślałem, była uosobieniem obsługi klienta i niezawodności produktu w ofercie Landcruisera..................gm